През юни, в рамките на Месеца на сколиозата в гр. София, ще се проведе детската конференция „Аз и сколиозата“, организирана с участието на УСБАЛ по ортопедия “Проф. Б. Бойчев“ – Горна Баня и кабинет „4D сколио контрол“. Тази инициатива обединява пациенти със сколиоза, техните семейства, лекари, кинезитерапевти и институции с цел повишаване на информираността и подкрепата за засегнатите от това състояние.

Конференцията ще се проведе на 22 юни 2024 г. от 10:00 до 11:30 часа на Софийското Ларго. Събитието включва специално участие на лекари, кинезитерапевти, родители и деца, преминали през лечение на гръбначно изкривяване в България. Очаква се присъствие от всички заинтересувани, а входът е свободен. 

 

Кинезитерапевт Борислав Чонгов, доктор ще представи по време на събитието кабинет „4D сколио контрол“. Създаден през 2021 година в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина, този кабинет предлага модерно и ефективно лечение на гръбначни изкривявания с помощта на най-добрите методики и технологии. Тук се прилагат както традиционни, така и водещи съвременни методики като Концепцията на Риго (BSPTS), SEAS, FITS и Шрот (ISST Schroth).

Особено внимание заслужава системата за растерна стереография Formetric Diers, която предоставя пълен анализ на гръбначните изкривявания в трите основни равнини (фронтална, сагитална и хоризонтална). Кабинетът предлага също повърхностна кинезиологична електромиография и индивидуални програми от упражнения, които могат да се изпълняват у дома.

 

Месецът на сколиозата има за цел да повиши информираността за симптомите и последствията от сколиозата, да популяризира успехите на българските специалисти и да стимулира ранната диагностика и своевременното лечение. Заповядайте на конференцията и научете повече за възможностите, които кабинет „4D сколио контрол“ и УСБАЛ по ортопедия “Проф. Б. Бойчев“ – Горна Баня предлагат. Подкрепете децата със сколиоза и техните семейства и станете част от една значима инициатива.

 

Web страница на събитието: https://siz.bg/mesets-na-skoliozata/